حتما میدانید که ۲۵۶امین روز سال میلادی، یعنی ۱۳ سپتامبر (۲۲ شهریورماه) هر سال بهعنوان روز برنامه نویس نامگذاری شده است. ۱۳ سپتامبر به این دلیل بهعنوان روز برنامه نویس نامگذاری شده که عدد ۲۵۶، بزرگترین توان ۲ است که کمتر از تعداد روزهای سال باشد؛ بهعلاوه این عدد، بیانگر مقدار منحصربهفردی است که توسط یک بایت تولید میشود.
این روز توسط دو کارمند شرکت Parallel Technologies در سال ۲۰۰۲ به دولت روسیه پیشنهاد داده شد که در سال ۲۰۰۹، توسط رئیسجمهور این کشور امضا شد. پس از روسیه، کشورهای آلمان، کانادا، چین، کرواسی، فرانسه، گواتمالا، هند، بلژیک، استرالیا، نیوزیلند، لهستان، اسلوونی، بریتانیا، و ایالاتمتحده آمریکا هم این روز را به رسمیت شناختند. جالب است بدانید که در کشور چین، این روز در ۲۴ اکتبر برگزار میشود؛ چراکه تاریخ این روز یعنی ۱۰/۲۴ همانند عدد ۱۰۲۴ یعنی توان ۱۰ عدد ۲ نوشته میشود و در ضمن مشکلات مربوط به سالهای کبیسه را هم ندارد.
طبق آمار منتشرشده، در حال حاضر چیزی حدود ۲۳ میلیون برنامه نویس در سراسر جهان وجود دارد که انتظار میرود تا پایان سال جاری میلادی، به رقم ۲۶٫۴ میلیون نفر برسد. این در حالی است که در سال ۲۰۱۴ میلادی، فقط ۱۸٫۵ میلیون برنامه نویس در سراسر جهان وجود داشت. بر اساس آمارهای منتشرشده، بیشترین تعداد برنامه نویسان مربوط به زبانهای جاوا اسکرپیت، جاوا، پایتون، سی شارپ و پیاچپی هستند. بد نیست بدانید که میانگین سنی برنامه نویسان در سراسر جهان، ۳۶ سال است و این در حالی است که این عدد در برخی از کشورها مثل اکراین به ۲۵ سال میرسد. مورد بعدی اینکه ۲۷٫۵ درصد از کل برنامه نویسان جهان را خانمها تشکیل میدهند؛ این در حالی است که میانگین سن برای اولین کد نویسی آقایان ۱۵ سال و برای خانمها ۱۷ سال است.
در مجموعه یارا هم، درصد قابل توجهی از پرسنل شرکت را برنامه نویسها تشکیل میدهند. با اینکه بهصورت غیررسمی، در ایران این روز دهم آذرماه است، ولی ما در مجموعه یارا هم همزمان با روز جهانی برنامه نویس ، یک دورهمی برای تقدیر از همه برنامه نویسان مجموعه برگزار کردیم تا از تلاشهای همکاران عزیزمان تشکر کنیم.